صفحات

۱۳۹۳ اردیبهشت ۸, دوشنبه

سالگرد دومین اشغال نظامی دومنیکن توسط امریکا

۴۹ سال پیش در چنین روزی به دلیل چیزی که رییس حمهور ایالات متحده آن را جلوگیری از تشکیل «کوبای دوم» نام گذاشته بود برای دومین بار جمهوری دومینیکن به اشغال نظامی امریکا درآمد. 

پیش از آن نیز این کشور یک سال قبل از انقلاب کبیر روسیه در ۱۹۱۶ و به بهانه بدهی مالی به اشغال نظامی امریکا در آمده بود اما در پی مقاومت مردم دومنیکن در ۱۹۲۴ طی معاهده‌ای میان دو کشور نیروهای امریکایی به تدریج از این کشور خارج شدند و حکومت دست نشانده خود را در این کشور برقرار کردند. 

ژنرال رافائل تروخیو به عنوان یک فرماندار نظامی دست نشاندهٔ آمریکا در سالهای ۱۹۳۰ تا ۱۹۶۱ در جمهوری دومینیکن مسئول کشتار بیش از ۵۰ هزار نفر در این کشور کوچک نزدیک به امریکاست. 

تروخیو دوقلوی باتیستا در کوباست. در تمام تحولات آمریکای لاتین به عنوان یکی‌ از جزایر ثبات ایالت متحده علیه انقلابیون چپ در کوبا و سایر کشور‌ها عمل کرده است. 

تنها در یک مورد که به «کشتار پارسلی» معروف است، ژنرال تروخیو هفت سال پس از به قدرت رسیدن در تاریخ ۲ اکتبر ۱۹۳۷ دستور خونین برای کشتار حدود ۲۰ هزار نفر از ساکنان هائیتی تبار این کشور صادر کرده بود. 

یه یاد داشته باش که تروخیو مدت ۳۱ سال حاکم وحشت در این جزیره کوچک بود تا تاریخ ۳۰ می‌۱۹۶۱ که توسط مخالفینش ترور شد. چهار سال بعد ارتش امریکا برای جلوگیری از تشکیل «کوبای دوم» جمهوری دومینیکن را بوسیله ۴۲ هزار کاماندو و ۳۷ رزمناو جنگی مجددا اشغال کرد. 

ایالات متحده امریکا در یک قرن گذشته صدها کشور جهان را مورد تجاوز نظامی قرار داده است. 

توصیف جنایات مخوف و حکومت وحشت تروخیو را در رمان  داستانیِ بزرگ «سور بز» یا همان«جشن بز» نوشته «ماریو بارگاس یوسا» و با ترجمه جاهد جهانشاهی بخوانید. جشن سور بز به عنوان یکی از مهم‌ترین رمانهای معاصر از سری ۱۰۰ کتابی است که پیش از مرگ باید بخوانید. کتاب را از اینجا دانلود کنید.


یکی از معدود تصاویر به جا مانده از کشتار پارسلی

ژنرال رافائل تروخیو فرماندار نظامی دومینیکن 

تروخیو هنگامی که در هفتاد سالگی قصد داشت به دیدار معشوقه اش برود پس از حمله افراد مسلح به اتوموبیلش کشته شد.








هیچ نظری موجود نیست: