صفحات

۱۳۹۳ اردیبهشت ۱۵, دوشنبه

سالگرد درگذشت بابی سندز در اثر اعتصاب غذا

سی و سه سال پیش در چنین روزی برابر با ۵ می‌۱۹۸۱ بابی ساندز، مبارز انقلابی و قهرمان مردم ایرلند پس ۶۶ روز اعتصاب غذا در زندان بلفاست درگذشت. 

در جربان اعتصاب غذای اعضای ارتش حمهوریخواه ایرلند به رهبری بابی سندز، ۹ نفر دیگر نیز به همراه او درگذشتند و مرگ آن‌ها موجب شد تا ایرلند یکپارچه در خشم و آتش فرو رفته و اعتراضات گسترده‌ای در سراسر اروپا شکل بگیرد. 

در روز درگذشت او مارگارت تاچر نخست وزیر وقت انگلستان در پاسخ به رسانه‌ها گفته بود: «آقای سندز به عنوان یک جنایتکار محکوم شده بود. او خودش انتخاب کرد که کشته شود، این انتخابی است که سازمان او اجازه آن را به بسیاری از قربانیانش نمی‌دهد». 

سال‌ها بعد پس از مرگ تاچر برخی از مردم در شمال بریتانیا از جمله گلاسکو در اسکاتلند و بلفاست در ایرلند شمالی و برخی کشورهای دیگر از جمله استرالیا به مناسبت مرگ او به صورت خودجوش به جشن و پایکوبی پرداخته و ابراز خوشحالی کردند. 

تصویر: بابی ساندز (نفر اول از سمت راست) در کنار رفقایش با لبخند خود به آیندگان پیام امید می‌دهند.




سالگرد کشتار یهودیان در تربولیا اوکراین

April 7
هفتاد و یک سال پیش در چنین روزی برابر ۷ آوریل ۱۹۴۳ حدود ۱۱۰۰ یهودی اوکراین توسط نازی‌ها و حامیانشان در شهر تربوولیا، با ضرب و شتم برهنه شدند و به سوی روستای پلبانیوکا برده شده و در آنجا پس به قتل رساندن در گورهای دسته جمعی دفن شدند.

در خلال هلوکاست اوکراین در سالهای ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۵ حدود ۳ میلیون اوکراینی به قتل رسیدند که بین ۸۵۰ هزار تا ۹۰۰ هزار نفرشان یهودی بودند و حدود ۲ میلیون نفر جهت کار اجباری به آلمان تبعید شدند. 

هفتاد و یک سال بعد با حمایت‌های اتحادیه اروپا و امریکا تصاویر استفان باندرا فاشیست معروف اوکراینی دوباره در خیابان‌ها بالا رفت، مجسمه‌اش ساخته شد و سناتور جان مک کین در کنار احزاب فاشیست به سخنرانی پرداخت. 




زنی با پوست و استخوان / سالگرد آزادسازی اردوگاه مرگ برگن بلزن

April 16
امروز سالگرد آزادسازی اردوگاه مرگ برگن بلزن توسط نیروهای بریتانیایی در سال ۱۹۴۵ است. پیش‌تر اردوگاه‌های فاشیستی آشویتس، مایدانک، بلزک، سوبیبور، تربلینکا، اشتوتهاف، زاکسنهاوزن، راونسبروک و چند اردوگاه دیگر توسط ارتش سرخ شوروی آزاد شده بودند. پس از اردوگاه بوخنوالت، این نخستین بار بود که نیروی دیگری به یکی از اردوگاه‌ها دست پیدا می‌کرد.

در این اردوگاه بیش از ۵۰ هزار نفر به فتل رسیدند که ۲۰ هزار نفر از آن‌ها از کمونیست ها بودند، در هنگام آزادی ۶۰ هزار زندانی در این اردوگاه وجود داشت که ۱۰ هزار نفر از آن‌ها به دلیل بیماری تیفوس و عوارض سوتغذیه پس از آزادی درگذشتند. 

در جریان جنگ جهانی دوم حدود ۳ میلیون و پانصد هزار نفر از سربازان شوروی در جنگ علیه فاشیسم کشته شدند. 

*تصویر: زنی در اردوگاه مرگ برگن بلزن که در اثر گرسنگی توسط فاشیست‌ها پوست و استخوان شده است.

سالگرد کشتار دانشجویان ضدجنگ در دانشگاه کنت امریکا

در سراسر جهان تکثیر شدند

چهل و پنج سال پیش در جنین روزی برابر با ۴ می‌۱۹۷۰، گارد ملی اوهایو با حضور در دانشگاه کنت به روی تجمع دانشجویان علیه جنگ ویتنام آتش گشود. 

جنایت نظامیان که در مدت ۱۳ ثانیه اتفاق افتاد به کشته شدن ۴ دانشجو و زخمی شدن ۹ نفر دیگر منجر شد، حدود ۲ هزار دانشجو در این تجمع شرکت کرده بودند. 

مدتی پیش ریچارد نیکسون رئیس جمهور وقت ایالات متحده در ادامه جنگ خفت بار ویتنام، فرمان حمله به کامبوج در جستجوی چریک‌های ویتنامی را صادر کرده بود و اکثریت جنگل‌های کامبوج در جستجوی چریک‌های سربلند ویتنامی، با بمب‌های آتشزا و ناپالم امریکایی در آتش سوختند. 

این اعتراض دانشجویی که از روز دوم ماه می‌آغاز شده بود، با وجود اینکه در درون محوطه آموزشی اتفاق افتاده بود، با حمله وحشیانه گار ملی ایالات متحده همراه شد تا سرانجام پس از گذشت ۴۸ ساعت امروز به خون بنشیند. 

پس از این واقعه تلخ حدود ۴ میلیون دانشجو در سراسر ایالات متحده اقدام به اعتصاب کرده، اکثر دانشگاه‌ها ی امریکا تعطیل شد و افکار عمومی در سراسر جهان علیه جنگ تحت تاثیر قرار گرفت. 

بلند شوید و روی پاهای استوارتان بایستید رفقا! شما در سراسر جهان تکثیر شدید.